Jauhelihakeittoahan voi periaatteessa muunnella loputtomasti. Kun kyllästyy perinteiseen jauhelihakeittoon, voi keiton keittää reilusti tomaattiseen pohjaan. Makaronit keitosta voi halutessaan jättää pois, mutta ne tekevät siitä ruokaisamman. Jos päätät jättää makaronit pois, vähennä veden määrää.
6 annosta
400 g jauhelihaa
2 isoa paprikaa
6 valkosipulin kynttä
1-2 chiliä
1 rkl öljyä
2 tl basilikaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 lihaliemikuutiota
800 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
10 dl vettä
1 dl makaronia
½ ruukkua timjamia tai basilikaa
Pilko kasvikset ja silppua valkosipulit ja chilit. Kuumenna öljy kattilassa, kiehauta chili-valkosipulisilppu, lisää jauheliha ja ruskista se muruksi ja mausta basilikalla ja mustapippurilla. Murenna liemikuutiot lihamurun päälle, lisää kasvikset, tomaattimurska, sokeri, vesi ja makaroni. Keitä n. 15 min. Silppua yrtit valmiin keiton päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti