lauantai 15. maaliskuuta 2014

Porolasagne

Tästä ruoasta on tullut yksi meidän perheen suosikki, jota on tullut viime aikoina väännettyä jo vaikka kuinka monta kertaa. Ekalla kerralla olin skeptinen ja jätin kylmäsavuporon pois. Pikku hiljaa olen senkin ruokaan lisännyt ja hyvää sekin on, mutta toimii ruoka myös ilmankin. 

6 annosta

n. 12 kpl lasagnelevyjä

PORO-TOMAATTIKASTIKE:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
480 g poronkäristystä (pakaste)
2 rkl voita tai margariinia
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1-1 ½ tl timjamia
1-1 ½ tl rosmariinia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
sokeria

JUUSTOKASTIKE:
100 g kylmäsavuporoa
40 g voita tai margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
½ tl suolaa
200 g punaleima-emmentaljuustoraastetta

PINNALLE:
50 g punaleima-emmentaljuustoraastetta

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kohmeinen poronkäristys pieniksi kuutioiksi. Ruskista käristysliha rasvassa. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle kuullottumaan. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo tölkki 1 dl:lla vettä ja kaada sekin kasariin. Lisää mausteet. Anna hautua kannen alla n. 10 min. Hienonna kylmäsavuporo. Sulata rasva kattilassa. Sekotia joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Kun kastike alkaa sakeutua, lisää loppu maito ja sekoita edelleen. Kiehauta kastike. Ripottele joukkoon juustoraaste ja kylmäsavuporo. Mausta suolalla. Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle n. 1/3 poro-tomaattilastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle poro-tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Täytä näin myös seuraava kerros. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 35 min uunin alimmalla tasolla. Anna lasagnen vetäytyä n. 10 min ennen tarjoamista. 


➔ Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti