Keksit maistuu kookokselle, mutta myös valkosuklaa puskee mukavasti läpi, varsinkin, kun jättää sen aika rouheiksi paloiksi.
Kekseistä tulee aika isoja, pienempiä keksejä halutessa taikinasta voi nostella reilun teelusikallisen kokoisia palleroita, kunhan muistaa huomioida sen paistoajassa. 1 tl vanilja-aromia on korvattavissa 2-3 tl vaniljasokerilla.
16-20 suurta keksiä
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g makeuttamattomia kookoshiutaleita
120 g huoneenlämpöistä voita
200 g hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
1 suuri kananmuna
180 g valkosuklaahippuja
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, ja levitä leivinpaperia kahdelle suurelle pellille. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimen keskinopeudella suuressa kulhossa. Lisää kananmuna ja vatkaa juuri ja juuri sekaisin. Pidä vatkain pienimmällä nopeudella ja lisää vähitellen joukkoon jauhoseos niin, että seoksesta muodostuu pehmeää taikinaa. Sekoita valkosuklaahiput taikinaan käsin. Nostele taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita, muotoile ne palloiksi ja asettele ne pelleille 5 cm:n välein. Painele palloja kevyesti. Paista keksejä 10-12 min, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Käännä peltejä paistamisen puolivälissä, jotta keksit paistuvat tasaisesti. Anna keksien jäähtyä pelleillä 2-3 min, tai kunnes niitä pystyy nostelemaan, ja siirrä keksit jäähtymään ritilöille.
➔ Carla Bardi & Ting Morris: Suklaa - suuri herkkukirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti