lauantai 29. maaliskuuta 2014

New Yorkin limettijuustokakku

Leivontapeukaloa kolotti muutama viikko takaperin ja töissä toivottiin jotain keväistä juustokakkua. Olen aiemmin tehnyt Leilan Lindholmin ohjeella mustikka-juustokakkua, Leilan toinen leivontakirja sisältää useita makumuunnoksia tuosta juustokakusta, tämän limettiversion ollessa yksi. 

Työyhteisössä törmää kaiken maailman ruoka-aineallergioihin, niin tälläkin kertaa. Muille leipoessa teen aina laktoosittoman version, joka nykyään on verrattaen helppoa. Tässä reseptissä tenän meinasi tehdä valkosuklaa, jonka lopulta korvasin Jyväskylän Ekolosta ostetulla ostetulla riisimaito valkosuklaalla, joka sisältää normaalin lehmänmaidon sijaan riisimaitoa ja toimii laktoosi-intolerantikoille. En huomannut, että se olisi vaikuttanut valmistamiseen millään tavalla, eikä maussakaan huomattu mitään eroa tavalliseen valkosuklaaseen verrattuna. 

Makua kehuttiin tälläkin kertaa, eikä kakku kyllä kauaa kahvipöydässä kerennyt homehtya. Limettiversiota kehuttiin raikkaaksi, eli taisi se keväinen pyyntö toteutua. 

1 juustokakku / 8-10 annosta

KEKSIPOHJA:
300 g digestivekeksejä
150 g voita

TÄYTE:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
2 rkl sulatettua voita
 1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkoista hyvälaatuista suklaata
5 limetin raastetut kuoret
2 limetin mehut

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa (tai laita muovipussiin ja hienonna kaulimella). Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele muruseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Kypsennä keksipohjaa uunin keskiosassa n. 10 min ja jäähdytä. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi kulhossa. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan vatkaten seokseen ja lisää lopuksi kerma. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Sekotia lämmin suklaa juustoseokseen. Lisää juustoseokseen viiden limetin raastetut kuoret ja kahden limetin mehu. Kaada seos keksipohjan päälle. Kypsennä juustokakkua uunin keskiosassa n. 40 min. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, kun pinnasta on tullut kullankeltainen (jos kypsennysaikaa on vielä paljon jäljellä), jotta se ei tummu liikaa. Katkaise uunista virta ja pidä kakkua jälkilämmössä 30 min. 


➔ Leila Lindholm: Vielä yksi pala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti