tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin tortut

Runebergin torttuja voi tehdä joko karvasmantelilla terästettynä tai ilman, ja nyt selvisi ainakin se, että meillä tykätään niistä karvasmanteliversioista. Tämä ohje on ilman sitä. Ohje on ihan kelpo, jos ei karvasmantelista välitä. Paistoajan kanssa tarkkana, meillä jo 20 min oli liikaa ja reunat hieman tummuivat. Itse laitoin muffinssivuoan koloihin muffinssipaperit ja jätin jauhottamisen väliin. 

12 kpl

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
5 piparkakkua
80 g mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl kardemummaa
½ dl kermaa tai maitoa

PINNALLE:
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan. Voitele ja korppujauhoja muffinssivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille. 


🍴 Yhteishyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti