Tässä tapauksessa "huippuhyvä" ei ole liioittelua. Nämä kolakeksit olivat niin hyviä, että jopa minä, ronkeleiden ronkeli, hipsin vähän väliä keksipurkille nappaamaan vielä yhden ja illalla leivottu pikkuleipäsatsi oli aamuun mennessä huvennut. Jos meinaa tehdä keksejä, kannattaa tehdä näitä. Ja jos meinaa tehdä, kannattaa tehdä tuplasatsi - nämä eivät kauaa keksipurkissa kovetu!
25 kpl
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja jauhettu inkivääri ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa palat tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paina niitä käsin hiukan litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan piikkien jäljet. Kypsennä tangot kullankeltaisiksi uunin keskiosassa. Kypsymisaika on 12-15 min. Jäähdytä tankoja hiukan ja leikkaa ne sen jälkeen vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä.
➔ Leila Lindholm: Pala kakkua - ja paljon muuta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti