Tämä on viime syksyn kylmien iltojen lämimiä lihapatoja. Itse syön likimain kaikkea mikä on smetanalla terästettyä, eikä kyllä muukaan perhe valittanut.
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g naudanpaistia (kuutioituna)
1 rkl rypsiöljyä
3 dl vettä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
2 dl kastikepohjaa (demi-glace)
1 rkl lihafondia
125 g smetanaa
100 g maustekurkkuja
3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot pannulla öljyssä kahdessa erässä. Lisää lopuksi sipulit ja anna kuullottua. Kumoa ainekset pieneen pataan. Kaada pannulle lopuksi vesi, kiehauta ja kaada pataan. Lisää laakerinlehti ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. tunti. Tarkista lihojen mureus. Lisää kastikepohja ja fondi. Kuumenna, mutta älä keitä. Liuota lihapadan joukkoon smetana. Lisää kuutioitu maustekurkku ja tilli juuri ennen tarjoilua.
🍴 Maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti