Mustikka-aika on parhaimmillaan, mikä on aivan ihanaa, sillä mustikka on kenties lempi marjani (se kilpailee kovasti vadelman kanssa). Joten koska saatavilla on kunnollisia kotimaisia mustikoita, on niistä pakko vääntää yhtä sun toista. Nämä muffinssit olivat tutustumisen arvoisia, mikään ei ole niin hyvää kuin valkosuklaalla kuorrutettu mustikka.
16 kpl tai hieman isompia 12 kpl
225 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) mustikoita
50 g valkosuklaata
KUORRUTUS:
150 g valkosuklaata
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla.
🍴 Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti