sunnuntai 21. elokuuta 2011

Välimeren vihannes-juustopiiras

Tehdessä tuli hieman kiire, sillä piirakan teko jäi juhlapäivän aamuun, enkä ollut lukenut ohjetta huolella etukäteen, joten en kerennyt alkaa keittelemään perunoita, vaan korvasin niiden osuuden taikinassa yhdessä kananmunalla. Piirakkaa kehuttiin hyvänmakuiseksi. 

TAIKINA:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus mineraalisuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 (200 g) keitettyä perunaa
½-1 dl vettä

TÄYTE:
1 purjosipuli
2-3 eriväristä pientä paprikaa
tilkka öljyä
200 g valutettuja salaattijuustokuutioita
2 ½ dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta
1 ruukullinen hienonnettua basilikaa
ripaus mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, mineraalisuola ja basilika. Kuori ja raasta perunat. Lisää perunaraaste muiden aineiden joukkoon. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta sopivan kiinteää. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää purjosipuli sekä paprikat ja hauduta niitä hetki, jotta ne hieman pehmenevät. Sekoita salaattijuustokuutiot vihannesten joukkoon ja anna seoksen vähän jäähtyä. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Mausta seos hienonnetulla basilikalla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä n. 45 min, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt. 


🍴 Seura: Juhlavuoden herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti