sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tiikerikakku

Unohdin napata kakusta parempaa kuvaa, mutta eiköhän tiikerikakku oo sen verran tunnettu, että kaikki tietää miltä sen kuuluu näyttää. 

200 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa

MAUSTAMISEEN:
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria tai ½-1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori

Voitele ja jauhota n. 1 ½ litran kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, joka lisäyksen jälkeen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä neste. Ota taikinasta n. 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Mausta loppu taikina vaniljasokerilla tai sitruksen kuoriraasteella. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, nostele sen päälle tumma taikina ja päälle loput vaaleasta taikinasta. Pistele taikinaa haarukalla nostellen, niin valmiissa kakussa näkyy paremmin marmorikuvio. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin ajan. 


🍴 WSOY: Seitsemän sortin leivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti