perjantai 5. elokuuta 2011

Mustikka-suklaakakku

Uusimmassa Maku-lehdessä oli aivan ihania mustikkareseptejä, joista tätä kakkua oli heti pakko päästä kokeilemaan. Pidin kakkua uunissa reippaasti yli ohjeajan, varmaan yhteensä tunnin, puolessa tunnissa kakku oli aivan liian hyllyvää. Pinta näytti myös uunista otettaessa palaneeksi kovettuneelta, mutta asettui ja pehmeni muutamassa mminuutissa. Maku oli huippu. 

150 g tummaa suklaata
50 g voita
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ l mustikoita

KORISTELUUN:
1 dl mustikoita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen. Yhdistä kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla. 


🍴 Maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti