maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hernekeitto

Hernekeitto on ehdottomasti lemppari keittoni. Vaikka parhaan hernekeiton tekee joulukinkun jämistä, kelpaa siihen muukin possu. Meillä ei laiteta hernekeittoon sinappia, mutta joillekin sekin on ehdoton. Kerrottakoon nyt vielä, että pienenä ronkelina suostuin syömään hernekeittoa vain ketsupilla höystettynä, minkä ajatteleminenkin nykyään lähinnä kuvottaa. 

500 g kuivia herneitä
2 ½ l vettä
n. 600 g sianlihaa
1 tl suolaa
1 sipuli
rouhittua mustapippuria
(sinappia)
2 tl meiramia

Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita likoamaan yöksi veteen. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois. Lisää lihat ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana silputtu sipuli. Nosta liha lautaselle, poista tarvittaessa nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto ja mausta pippurilla, meiramilla ja halutessasi sinapilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti