sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

New Yorkin mustikka-juustokakku

Lomanpäättymisen kunniaksi tarjosin tätä ihanan näköistä juustokakkua työpaikalla. Kehuja tämä keräsi paljon ja hupeni nopeasti. 

Oma uunini meinasi tehdä tepposet: ohjeen mukaisessa paistoajassa kakku muistutti koostumukseltaan enemmän mutakakkua, joten laitoin folion päälle ja pidensin paistoaikaa vartilla. En tiedä olisiko kakku hyytynyt tarpeeksi yön aikana jääkaapissa, mutta ei siitä näinkään liian kuivaa tai kovaa tullut. 

KEKSIPOHJA:
300 g Digestive-keksejä
150 g margariinia

TÄYTE:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 min. Anna pohjan jäähtyä. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min. Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se tummu liikaa. Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 min. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta. 


 🍴 Mustikkasuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti