Varmaankin ensimmäistä kertaa maistoin hyydykekakkua, mutta se ei vaan kerta kaikkiaan oo mun juttu. Mies sanoi kakun olleen oikein onnistunut ja varmasti olikin.
Neljällä liivatteella tässä kakussa kenties pärjäisi. Tuoreiden vattujen saati ananaskirsikoiden puutteen vuoksi käytin kirsikoita.
POHJA:
175 g Domino vaniljakeksejä
½ dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
TÄYTE:
5 liivatelehteä
2-2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
200 g Daimsuklaata
2 rkl vettä
PINNALLE:
n. 1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö suklaanappeja
vadelmia tai ananaskirsikoita
Murusta keksit ja sekoita joukkoon maito ja öljy. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon vaniljarahka ja vaniljasokeri. Sulata lautaselle paloiteltu daimsuklaa mikrossa muutaman min ajan välillä sekoitellen. Lisää täyteseoksen joukkoon. Kiehauta vesitilkka esim. mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota kakun pinnalle. Koristele suklaanapeilla, vadelmilla tai ananaskirsikoilla.
🍴 Hellapoliisi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti