Tämä kakku on muunnelma muutaman vuoden takaisesta Marianne-mansikkakääretortusta, joka lässähti niin kuin kääretortuilla on minun kanssa tapana lässähtää. Marjat olen vaihtanut vadelmiin ja leivonnaisen tehnyt kakun muotoon, muuten ohje on täysin sama. Menee se siis näinkin. Mämmikourat joutuu keksimään uusia temppuja.
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
150 g Marianne crush-karamellirouhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g vadelmia
KORISTELUUN:
1-2 dl vispikermaa
(vanilliinisokeria)
Marianne crush-karamellirouhetta
vadelmia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 6 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri sekä vadelmat varovaisesti. Levitä puolet täytettä pohjalevylle. Nosta toinen levy päälle ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta viimeinen pohjalevy kanneksi. Vatkaa koristeluun varattu kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vanilliinisokerilla. Kuorruta kakku kermalla ja koristele karamellirouheella ja vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti