Taas tuli lapsilta toive pähkinöistä ja suklaasta. Tällä kertaa siitä tuli tällaista. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty cashewpähkinöitä, mutta koska ne ei oo meidän suosikkeja plus meillä tykätään suolaisen ja makean liitosta, vaihdoin ne suolapähkinöihin. Dumleina käytin summer edition-versiota, jossa makuina on vadelma, banaani ja vanilja.
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
12 kpl Dumle-karkkeja
PÄÄLLYSTE:
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
50 g voita
100 g suolapähkinöitä
Peitä n. 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Sulata voi mikrossa tai liedellä. Vaahdota sokeri ja munat kevyesti. Mittaa jauhot ja kaakao, sekoita ne keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon voisulan kera. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Painele Dumle-karkit taikinaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi. Anna jäähtyä. Irrota sen jälkeen vuoan reunat, mutta laita ne takaisin kakun ympärille ennen päällysteen levittämistä. Sulata varovasti päällysteen suklaat ja voi vesihauteessa. Rouhi suolapähkinöitä pari kertaa veitsellä. Sekoita sulaan suklaaseen pähkinät ja levitä päällyste kakulle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
→ Kanelia ja kardemummaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti