tiistai 13. kesäkuuta 2023

Kinkkukiusaus

Tämä kevät on tullut syystä tai toisesta keskityttyä hyvin paljon leipomiseen, ehkä siksi, että se on itselle niin terapeuttista. Ruokapuolella on menty pitkälti vanhoilla, hyväksi havaituilla jutuilla. Eikä kinkkukiusauskaan nyt mitään uutta ole, huomasin vain, etten ole sitä koskaan tänne saakka saanut laitettua. Kinkkukiusauksen kuorruttaminen pekonilla tuo laatikkoon ihanaa makua ja pekonit käristyvät pinnalla ihanan rapsakoiksi. 

4 annosta
 
300 g (saunapalki)kinkkusuikaleita
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2 dl voimakasta juustoraastetta
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
2 rkl voimakasta sinappia
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
280 g pekoniviipaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kinkkusuikaleet voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-sipuliseoksen ja juustoraasteen kanssa niin, että päällimmäiseksi tulee kerros perunaa. Sekoita yhteen kerma, maito ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kuorruta kiusaus pekoniviipaleilla. Paista uunin keskitasolla 45-50 min. Anna vetäytyä vartin ajan uunista tulon jälkeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti