tiistai 6. kesäkuuta 2023

Suklaamuna-Brownie

Pääsiäinen sattuu usein niin lähekkäin nuorimmaisen synttäreiden kanssa, että monesti tulee leivottua kaikkea keväistä pääsiäisjuttua jo sinne, eikä varsinaisena pääsiäisenä enää niin viiti. Tässä tämän vuoden (ihan pääsiäisenä) leivottu pääsiäisleivonnainen, joka oli lasten mielestä ylihyvä. No kyllä kai, kun piirakka on täynnä suklaata ja suklaamunia. 
 
Tuplaamalla ohjeen valmistuu uunipellillinen. Kannattaa tuplata. 

n. 8 palaa

BROWNIE:
100 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g Daim-suklaata
 
DAIM-VAAHTO:
2 dl vispikermaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 dl Daim-rouhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28 cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula muna-sokeriseokseen. Rouhi Daim-suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet ja Daim-rouhe muna-sokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina vuokaan ja asettele päälle suklaamunia. Paista brownieta uunin keskitasolla n. 15 min. DAIM-VAAHTO: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten sekaan. Rouhi Daim ja kääntele vaahtoon. 
 

→ Annin uunissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti