perjantai 9. kesäkuuta 2023

Sima II

Tänä vappuna kokeilin maustaa simaa sitruunan lisäksi omenalla, joka antaa simalle hennon vivahteen. Meillä tällä hetkellä simaa juo vain poika, mutta oma isä sekä veli tekivät jo ennen vappua tilausta juomasta. Yhden pullon vein myös ystävän pojalle, josta olin kuullut, että oli kova simasuu. Oli kieltänyt muita koskemastakaan hänen pulloonsa, juonut kaiken itse, ja todennut ettei enää jatkossa kaupan simaa haluakaan. Eihän keittiömyyrälle tuon parempaa palautetta olekaan 😊 Onneksi siis tein tätä koko kymmenenlitraisen ämpärin.

n. 10 l
 
½ kg fariinisokeria
½ kg sokeria
2-3 sitruunaa
1 iso tai 2 pientä omenaa
8 l vettä
1/4 tl tuorehiivaa

Viipaloi pestyt sitruunat ja laita sankoon. Kuori ja viipaloi omenat ja laita sankoon. Kaada sokerit joukkoon. Kiehauta puolet vedestä ja kaada aineiden päälle, lisää loppu vedestä haaleana päälle. Pidä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Pullota puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin, lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva pulloissa käymisen aikana liian suureksi. Anna käydä huoneenlämmössä n. 3 vrk tai jääkaapissa n. viikon. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan. Sima säilyy jääkaapissa valmistamisen jälkeen n. viikon. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti