sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Mangopiimäkakku

Tämä tuli leivottua töihin lomaltapaluun kunniaksi. Lasten kanssa tulee (ja pitää) leipoa aina jotain suklaista, joten ihana päästä leipomaan välillä jotain muutakin. Ja koska lomailimme lasten hiihtoloman aikaan, tuolloin teki mieli leipoa jo jotain keväistä. Kakku oli hävinnyt vuoastaan jo ensimmäisen työpäiväni aikana. 
 
Valmistuksesta muutama sana. Mangososeena käytin Rainbow:n mangososetta, Bonnelta löytyy samanlainen valmiste myös. Näissä mango maistuu paremmin kuin vauvojen soseissa. Koristeeksi käytin myös kotimaisia pakastevadelmia, koska eihän tähän vuodenaikaan mistään mitään tuoreita saa, saatikka että niitä enää pakkasessa olisi jäljellä. 

12 annosta

POHJA:
175 g Domino-keksejä
50 g voita

TÄYTE:
100 g vadelmia (pakaste)
2 dl kuohukermaa
6 liivatetta
½ dl sitruunamehua
3 dl mangososetta
4 dl piimää
½ dl sokeria
1 mm suolaa

PINNALLE:
1 dl mangososetta
n. 100 g tuoreita vadelmia

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22-23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon. Levitä seos lusikalla vuoan pohjalle. Painele kevyesti takaisin. Asettele vadelmat renkaaksi vuoan keskelle siten, että jokaisen kakkupalan keskelle tulee vadelmaa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet siihen. Sekoita mangosose, piimä, sokeri ja suola. Kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Sekoita hyvin. Nostele kermavaahto täytteen joukkoon niin, että massa on tasaista. Lusikoi täytettä vuoaan ensin vähitellen, että vadelmat pysyvät paikallaan. Kaada loppu täyte ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 t. Levitä mangosose ohuelti hyytyneen kakun pintaan ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla. 
 

→ Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti