Tämäkin tuli tehtyä hiihtolomalla. Hiihtolomasta tuli näköjään leipomisloma, mikä ei tietysti minua haittaa pätkääkään, koska leipominen on ehottomasti paras "kotityö".
Lasten mielestä tämä kakku oli viikon paras ja ylihyvä! En väitä vastaan, sillä vaikka voisi kuvitella, kakku ei ole ylimakea.
8 annosta
POHJA:
250 g suklaakeksejä
100 g voita
KAKKU:
300 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl kaakaojauhetta
4 liivatelehteä
3 Snickersiä
1 dl tomusokeria
PÄÄLLE:
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta
2 Snickersiä rouhittuna/palana
(kermavaahtoa)
Hienonna suklaakeksit ja sekoita sulan voin joukkoon. Painele keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 5 min. Rouhi Snickersit pienehköiksi paloiksi. Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Toisessa kipossa vatkaa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (max. ½ dl). Lisää liivateseos ohuena norona tuorejuusto-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Nostele/vatkaa mukaan vaniljavaahto sekä rouhitut Snickersit. Lusikoi seos irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä yön yli tai vähintään 5 tuntia. Ennen tarjoilua ripottele kakun päälle suolapähkinöitä reilusti. Kaada päälle reilulla kädellä myös kinuskikastiketta. Lopuksi rouhi vielä muutama patukallinen Snickersiä kruunaamaan koko komeus.
→ Kotikokki/aromaticum
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti