torstai 9. helmikuuta 2023

Piparkakun makuinen joulukakku

Lasten kanssa teki mieli fiilistellä joulua jo pitkälti ennen varsinaista h-hetkeä. Lapset saivat päättää mitä leivotaan, tai lähinnä mitä mitä leivon ja he syövät. Ihme kyllä ovat sen verran kasvaneet, että tuorejuustokuorrutteetkin menee jo. Itse kun pidän paljon maustekakuista, olisin toivonut kakkuun enemmän vaihtelevaa makua. Lasten mielestä oli taas yliveto, niin kuin aina, alan epäillä että ne huijaa.  
 
Kuorrutetta olisi riittänyt pienempikin määrä, kakku toimii myös ilman. 
 
150 g voita
2 dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 pss (18 g) piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
 
KUORRUTE:
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 
KORISTELUUN:
kanelia

Vaahdota hieman pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota paistovuoka. Laita taikina vuokaan ja kypsennä 150-175-asteisessa uunissa 50-60 min. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrute. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria. Levitä kuorrute lusikalla huolimattomasti kakun pinnalle. Ripottele pinnalle hieman kanelia jauheena. 


→ Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti