Tänä talvena on tullut kiinnitettyä entistä enemmän huomiota ruokakassin hintaan ja tehtyä erinäisiä peliliikkeitä: mm. se, että pyrin menemään kauppaan ilta kahdeksalta, ostamaan siinä kohti -60% lihoja, pakastamaan ne ja sulattamaan, käyttämään tarpeen mukaan. Kertaalleen ostin noin kilon palan paahtopaistia lopullisella alle 5 euron hinnalla. Syötiin sitä perunoiden kanssa ja loppu paisti viipaloitiin leivänpäälliseksi.
n. kilo paahtopaistia
PAISTAMISEEN:
voita
Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsennystä. Paista pinnat kiinni voissa pannulla, jotta nesteet lukkiutuu sisään. Paista 100-150 asteessa 60-90 min/kg. Paahtopaisti on parasta mediumina, jolloin sisälömpötila on n. 58 astetta. Anna paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä puoli tuntia. Leikkaa paisti lihassyiden vastaisesti terävällä, sileällä veitsellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti