torstai 9. helmikuuta 2023

Kolmen suklaan brownie

Brownieitten ja mutakakkujen kanssa minulle käy aina niin, että pitäisi uskaltaa ottaa kakku uunista jo siinä vaiheessa kun se vielä vähän hyllyy. Tämäkin kakku hyytyi lopulta huoneenlämmössä liikaa, ja vaikka maku oli hyvä, jäi se ihana, kostea mutakakkumainen koostumus puuttumaan. 
 
Kakkuun on muuten joulunkin jälkeen helppo upottaa ylijääneet konvehdit. 

125 g voita
200 g tummaa suklaata
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
150 g valkosuklaara rouheena
100 g maitosuklaata rouheena

KORISTELEUUN:
tomusokeria

Kuumenna isossa kattilassa miedolla lämmöllä voipalat ja tummasuklaa, kunnes ovat sulaneet ja seos on sileää. Jätä jäähtymään 10 min. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka, jonka halkaisija on 20 cm. Laita kattilaan suklaan joukkoon sokeri ja munat ja sekoita. Lisää vielä siivilän läpi vehnäjauhot. Lisää lopuksi suklaarouheet ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja paista 30 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Tikkuun saa jäädä murusia, sillä kakku on kostea. Anna jäähtyä vuoassaan. Juuri ennen tarjoilua siivilöi tomusokeria pinnalle. 
 

→ Herkkuleivonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti