Tästä murekkeesta on tullut meidän perheessä vakiokamaa. Alkuperäistä ohjetta olen muokannut paprikoiden osalta: niiden pitäisi olla säilöttyjä, mutta kyllähän tuoreversio maistuu paremmalta.
500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 ½ dl vettä tai ruokakermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
TÄYTE:
1 ½ dl säilöttyjä paprikasuikaleita
1 ½ dl murennettua juustoa
Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää sitten jauheliha, kananmuna ja mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla 25 x 25 cm kokoiseksi levyksi. Suikaloi paprika. Levitä murekelevylle juusto ja paprikat. Kääri levy mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Siirrä rulla varovasti leivinpaperin keskelle ja nosta papereineen uunipellille. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 40 min.
🍴 Yhteishyvä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti