tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kerma-juustoperunat

Itse tehtynä kerma-juustoperunat vaativat hieman vaivaa, mutta maksavat kyllä kaiken maussa takaisin. 

n. 10 perunaa
2-3 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä yksi kerros perunoita uunivuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunoille kermaa ja levitä kerroksen päälle juustoraastetta. Lisää sitten päälle uusi kerros perunoita, mausta sekä lisää kerma ja juusto ja taas uudelleen niin kauan, että perunat ovat vuoassa ja vuoka täynnä. Säästä hieman juustoraastetta myöhemmäksi. Paista perunoita 200 asteessa ½ h. Sekoita perunoita hieman ja lisää loppu juustoraaste päälle. Paista vielä toinen ½ h. Jos vuoka tummuu, voit laskea uunin lämmön 175 asteeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti