perjantai 26. maaliskuuta 2010

Alaskan kalavuoka

Seiti on oikeastaan aika hyvää, en tiedä miksi sitä tulee tehtyä niin harvoin. Ja kaikkihan on vielä parempaa juustolla. 

400 g seitiä (pakaste)
n. 200 g purjoa
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
½ tl suolaa
mustapippuria

JUUSTOKASTIKE:
3 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
½ tl suolaa
1 ½ dl juustoraastetta

Sulata seisi kohmeiseksi ja kaada sulamisvesi pois. Viipaloi kala sentin paksuisiksi paloiksi ja levitä uunivuokaan. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuumenna öljy paistinpannussa, kuullota purjoviipaleet. Peitä kalat tomaattipyreellä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Levitä päälle purjot. Kuumenna rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan maito. Sekoita ja keitä pari min. Lisää suola ja juustoraaste. Kaada juustokastike vuokaan. Kypsennä 200 asteessa keskitasolla n. 30 min. 


🍴 Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti