sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lihapullat II

Täydellisen lihapullaohjeen metsästäminen on kovaa hommaa, eikä sitä parasta ohjetta ole vielä tullut vastaan. Tällä ohjeella pullista tulee hieman pehmeämpiä kuin aiemmin postaamallani ohjeella, eikä näihin pulliin tule ollenkaan kananmunaa tai kermaa. Kuitenkin ehkä minun makuuni tarpeeksi rapsakka paistopinta jäi puuttumaan. 

4 annosta

400 g jauhelihaa
6 rkl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
4 tl perunajauhoja
10 rkl vettä
1 1/3 tl suolaa
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
4-8 tl raastettua sipulia

PAISTAMISEEN:
margariinia tai voita

Anna kaurahiutaleiden tai korppujauhojen ja perunajauhojen turvota vedessä n. 10 min. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Jos taikinaa vaivaa liikaa, siitä tulee helposti sitkeää. Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä. Se käy helpommin, jos käsiä huuhtelee silloin tällöin kylmässä vedessä. Pane pyörykät jauhotetulle leikkuulaudalle. Ruskista margariini paistinpannussa. Pane pyörykät pannuun ja ravistele sitä, jotta pyörykät ruskistuvat tasaisesti. Vähennä lämpöä ja paista vielä 3-5 min. 


➔ Barbro Lönngren: Maukkaita pikkuannoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti