Täydellisen lihapullaohjeen metsästäminen on kovaa hommaa, eikä sitä parasta ohjetta ole vielä tullut vastaan. Tällä ohjeella pullista tulee hieman pehmeämpiä kuin aiemmin postaamallani ohjeella, eikä näihin pulliin tule ollenkaan kananmunaa tai kermaa. Kuitenkin ehkä minun makuuni tarpeeksi rapsakka paistopinta jäi puuttumaan.
4 annosta
400 g jauhelihaa
6 rkl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
4 tl perunajauhoja
10 rkl vettä
1 1/3 tl suolaa
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
4-8 tl raastettua sipulia
PAISTAMISEEN:
margariinia tai voita
Anna kaurahiutaleiden tai korppujauhojen ja perunajauhojen turvota vedessä n. 10 min. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Jos taikinaa vaivaa liikaa, siitä tulee helposti sitkeää. Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä. Se käy helpommin, jos käsiä huuhtelee silloin tällöin kylmässä vedessä. Pane pyörykät jauhotetulle leikkuulaudalle. Ruskista margariini paistinpannussa. Pane pyörykät pannuun ja ravistele sitä, jotta pyörykät ruskistuvat tasaisesti. Vähennä lämpöä ja paista vielä 3-5 min.
➔ Barbro Lönngren: Maukkaita pikkuannoksia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti