sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pastitsio - kreikkalainen pastavuoka

Jos pitää rosmariinin mausta ja kaipaa vaihtelua lasagne-makaronilaatikkolinjalle, kannattaa kokeilla tätä ruokaa. Meillä kelpasi koko porukalle. 

6 annosta

7-8 dl (300 g) penne-pastaa
3 dl juustoraastetta

KEITTÄMISEEN:
vettä
suolaa

JAUHELIHAKASTIKE:
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
2 tl rosmariinia

VALKOKASTIKE:
2 rkl öljyä
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa

Voitele n. 2 l vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka. Valmista ensin vaniljakastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen min koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.) Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilu 5 min, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa mustapippurilla ja rosmariinilla. Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta. Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 


➔ Pirkan parhaat ruokaohjeet - ruokaa vuoden jokaiselle päivälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti