Jos tekee mieli jotain niin makeaa, että yhdellä palasella todellakin saa makeanhimon pois, kannattaa väkertää tätä suklaakääretorttua. Täyte ja kourrute ovat niin makeita ja niitä on niin paljon, että harvalla löytyy kisakuntoa tempaista huiviin toinenkin palanen. Hyvää tarjottavaa myös niille vieraille, joille "mikään ei koskaan riitä".
POHJA:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE JA KOURRUTE:
n. 400 g säilykeaprikooseja
250 g tummaa suklaata
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä keskitasossa alempana n. 8 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit. Levitä aprikoosisose kääretorttulevyn päälle. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja vaniljavaahto maitorahkan joukkoon. Levitä puolet seoksesta kääretorttulevyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle. Nosta kääretorttu tarjolle ja peitä se lopulla suklaaseoksella. Koristele pinta mielesi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti