Tämä ruoka on ehdottomasti oluen ystäville, joihin mies kuuluu, mutta minä en. Päätin kuitenkin kokeilla, ehkä se olut ei sittenkään maistuisi niin pahalle, kun se on ensin ollut reippaan tunnin uunissa. Jotka ette olutta juo, uskokaa: kyllä se maistui. Aivan yhtä pahalle. Ja oluen maku oli tarttunut lihoista perunaviipaleihin asti. Jotka taas juotte olutta, uskokaa miestä: tätä ruokaa kannattaa kokeilla. Minun olutkulttuurini jäi kuitenkin tähän ruokaan ja seuraavan kerran teen tämän lihaliemeen.
Pata sopii mainiosti pimeneviin syysiltoihin, kun mieli halajaa jotain kotoisaa ja lämmintä.
4 annosta
500 g naudan sisäpaistia
2-3 sipulia
1 kg kiinteitä perunoita
2-3 rkl öljyä
suolaa
15 maustepippuria
2 laakerinlehteä
3-4 dl pannun huuhdelientä
pieni pullo olutta
Leikkaa naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja perunat. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin. Siirrä viipaleet syrjään. Ruskista sipulit ja siirrä ne myös syrjään. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen. Lado ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päälle tulee perunakerros. Ripottele väliin suolaa, lisää pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut. Hauduta uunissa 200 asteessa n. 1 t 15 min, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä.
🍴 Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti