maanantai 16. elokuuta 2010

Kinkku-jauheliha-tomaattipizza

Pohjan perinteisen hiivan tilalla voi käyttää myös kuivahiivaa, jota tarvitaan 1 pss. 

uunipellillinen

PIZZAPOHJA:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl voita sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja

BARBEQUE-TOMAATTISOSE:
70 g tomaattisosetta
3 rkl ketsuppia
2 rkl barbequekastiketta
mustapippuria
valkosipulijauhetta

TÄYTE:
n. 150 g kinkkusuikaleita
200 g jauhelihaa
125 g kirsikkatomaatteja
200 g juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Taputtele pehmeä taikina jauhotetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Anna nousta lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistumisen ajan. Paloittele kirsikkatomaatit. Paista jauheliha. Valmista barbeque-tomaattisose. Sekoita tomaattisoseen sekaan ketsuppi sekä valmis barbequekastike ja mausta mielesi mukaan mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Kaulitse pizzapohja leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä barbeque-tomaattisose pohjan päälle. Ripottele päälle täytteet, päällimmäiseksi juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti