maanantai 16. elokuuta 2010

Kinkku-tomaatti-ananaspizza

Viikonloppuna juhlittiin miehen veljen nelikymppisiä. Vaikkei meillä miehen kanssa varsinaista dagen efteriä ollutkaan, eilisestä tuli silti kunnon rokuli-pizzapäivä. 

uunipellillinen

PIZZAPOHJA:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl voita sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja

BARBEQUE-TOMAATTISOSE:
70 g tomaattisosetta
3 rkl ketsuppia
2 rkl barbequekastiketta
mustapippuria
valkosipulijauhetta

TÄYTE:
kinkkua
kirsikkatomaatteja
ananaspaloja
juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Taputtele pehmeä taikina jauhotetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Anna nousta lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistumisen ajan. Viipaloi kirsikkatomaatit. Valmista barbeque-tomaattisose. Sekoita tomaattisoseen sekaan ketsuppi sekä valmis barbequekastike sekä mausta mielesi mukaan mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Kaulitse pizzapohja leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä barbeque-tomaattisose pohjan päälle. Ripottele päälle täytteet. Paista 225 asteessa n. 15 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti