keskiviikko 4. elokuuta 2010

Punajuuri-jauhelihalaatikko

Illat ovat pimentyneet ja muutamana iltana on puhaltanut viileä syksytuuli, vaikka lehdet mainostavatkin uusista hellekausista. Kelien hieman viilentyessä jopa tosi pahasti jäissä ollut ruokahaluni alkaa pikku hiljaa palailla - on jopa oikeasti nälkä. Ja mitä silloin tahtoo syödä kun on kovasti nälkä? Tietysti omia suosikkiruokiaan. Suurena punajuuren ystävänä tässä tulee niistä yksi. 

6 annosta

2 rkl öljyä
2 sipulia
400 g naudan jauhelihaa
8 etikkapunajuurta
1 ½ dl riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

VUOKAAN:
margariinia

MUNAMAITO:
3 kananmunaa
5 dl maitoa
½ tl suolaa
valkopippuria

PÄÄLLE:
juustoraastetta

Kuumenna öljy padassa tai wokkipannussa. Kuori ja silppua sipulit ja ruskista niitä muutama min. Lisää jauheliha ja ruskista se. Raasta pataan punajuuret. Lisää riisi, vesi ja mausteet. Hauduta seosta kannen alla 10 min tai ilman kantta 15 min. Voitele vuoka ja siirrä seos siihen. Sekoita munamaito ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 30-40 min. 


🍴 Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti