Tätä piirakkaa mainostettiin Maku-lehden makulaiset-osiossa viime keväänä, joten kokeiltava oli pojan synttäreiden suolaisena. Piirakkaa on helppo valmistaa kerralla pellillinen, mutta vaikka paloja riitti, kaikki meni. Kinkkupiirakka toimii aina!
POHJA:
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
TÄYTE:
350 g kinkkua
1 paprika
1 purjo
1 rkl rypsiöljyä
2½ dl ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
2 munaa
½ tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta
Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku. Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (n. 35 cm x 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 min uunin alimmalla tasolla. Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet. Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 20 min uunin keskitasolla.
🍴 Maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti