Ei sen parempaa kuin itsetehdyt, tuoreet sämpylät. Ja varsinkin kun ohje on ylihelppo ja nopea.
Reseptiä voi muokata laittamalla puolet jauhojen määrästä vehnäjauhoja ja muut jauhot leseitä, siemeniä, hiutaleita yms.
10-15 sämpylää
6 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria/hunajaa
25 g hiivaa/1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl siemen-täysjyvähiutaleseosta
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva. Lisää jauhot. Sekoita puuhaarukalla sekaisin. Kohota liinan alla. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinasta paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit muotoilla halutessasi sämpylöitä jauhotetulla kädellä. Leikkaa sämpylän pintaan pari viiltoa terävällä veitsellä. Paista 240 asteessa n. 15-20 min.
→ Kermaruusu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti