Nämä sämpyläruudut valmistuu käden käänteessä, ja varsinkin pojalle maistui niin, että seuraavana päivänä oli kaikki hävinneet parempiin suihin.
uunipellillinen
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
Lämmitä vesi reippaan käden lämpöiseksi (n. 42-asteiseksi). Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot, ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota reunallinen uunipannu, levitä pannun päälle leivinpaperi minkä päälle kaadat taikinan. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30x35 cm). Anna taikinalevyn kohota n. puolisen tuntia. Kohottelun jälkeen voitele pinta munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 min, kunnes pinta ruskistuu.
→ Kotikokki/eki_j
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti