lauantai 17. syyskuuta 2022

Vadelmajogurtti-maitosuklaabrownie

Tällä ohjeella on tullut tehtyä Geisha-brownieita Geisha-vaahdolla, joka oli niin ylihyvää, että pakkohan se oli kokeilla omalla lempparisuklaalla. Näitä "vattupatukoita" saa onneksi nykyään myös kokonaisena suklaalevynä.

n. 8-10 hlö

100 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g vadelmajogurtti-maitosuklaata (Fazer)
 
VADELMAJOGURTTI-VAAHTO:
2 dl vispikermaa
100 g vadelmajogurtti-maitosuklaata (Fazer)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28 cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat, sokerit ja siirappi kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen. Rouhi vadelmajogurtti-maitosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet ja suurin osa suklaa-rouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle loput suklaa-rouheet. Paista brownieta uunin keskitasolla n. 15 min. Sulata vadelmajogurtti-maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele sula jäähtynyt suklaa kermavaahdon sekaan nuolijalla. Levitä vaahto jäähtyneen brownien päälle. Viimeistele vadelmajogurtti-maitosuklaa-brownie vielä rouhitulla suklaalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti