En pysty vastustamaan kiusausta törmätessäni uusiin banaani-leivontaohjeisiin. Vaikka käytin ohjeeseen kaksi banaania, omaan makuun ne olisivat saaneet maistua vieläkin enemmän, mutta minä tykkäänkin ylipaljon banaanista kaikessa. Kahvia olisi myös saanut tujauttaa kuorrutteeseen reilummalla kädellä, sen maku sopii banaanin kanssa niin älyttömän hyvin. Pinnalle käytin itse suolapähkinöitä.
1-2 (tummunutta) banaania soseena
2 munaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
75 g voita
KUORRUTUS:
50 g voita
1 rkl kahvia
n. 125 g tomusokeria
PINNALLE:
pähkinöitä
Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon kananmunat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sulatetun voin kanssa banaani-kananmunaseokseen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 min. Sulata voi kuorrutusta varten ja lisää siihen kahvi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja sekoita hyvin. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle murskattuja pähkinöitä. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen piirakan leikkaamista.
→ Keittiö Koivikon Katveessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti