maanantai 30. joulukuuta 2019

Piparkakut

Piparkakkujen paistaminen (ja raa'an taikinan syöminen) on parasta jouluhommaa lasten kanssa. Itse tekemällä saa parhaan taikinan. Tässä maistuu minun suuhun juuri ihanasti kardemumma. 

300 g margariinia tai voita
2 dl siirappia
2 dl sokeria
3 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
2 kananmunaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu. Jos haluat, jaa taikina heti neljään osaan. Taputtele taikinapalat kelmun tai muovipussien välissä litteiksi paketeiksi. Pane jääkaappiin jähmettymään. (Ohueksi taputeltuna taikina jähmettyy nopeammin.) Voit leipoa taikinan pipareiksi heti, kun taikina on jähmettynyt tai halutessasi seuraavana päivänä. Kauli taikina osa kerrallaan ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pienempiä taikinamääriä on helpompi kaulia, eikä taikina ehdi pehmetä. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-10 min piparkakkujen paksuudesta riippuen. Piparkakkujen määrä riippuu siitä minkä kokoista piparkakkumuottia käytät. 


➔ Sari Spåra: Isoäidin parhaat reseptit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti