tiistai 7. tammikuuta 2020

Arabialainen kahvikakku

Eipä ole aikoihin tullut tehtyä jouluksi maustekakkua, kerennyt jo unohtaa miten hyviä ne onkaan. Kuorrutus sopii tähän kakkuun täydellisesti! Leivoin kakun useita päiviä ennen joulua, kuopus kävi joka päivä kyttäämässä onko kakku vielä tallella ja joko hän saisi sen syödä. 

n. 16 annosta

3 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl kaakaojauhetta
200 g sulatettua voita

KUORRUTUS:
3 rkl sulatettua voita
3 ½ dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 ½ rkl vahvaa kahvia kuumana

VUOKAAN:
voita
korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon kerma. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Lisää viimeiseksi sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen, n. 2 l:n kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 60 min tai kunnes tikulla kokeiltaessa kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. 


➔ Sari Spåra: Isoäidin parhaat reseptit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti