Lasten mielestä mörkömuffinssit oli hauskat ja itse muffinssi oli mehukas ja maistui, kuorrutteen kuitenkin kaikki kaapi muffinssin päältä syrjään. Kuopus muisti keväisen hokeman "löikö mörkö sisään", sitä tuli tämän siis vuoden Halloweenikin kuunneltua.
Silmät oli kaupasta loppu, laitoin valkosuklaanapit. Ja minähän en rupea mitään sokerimassaa kaulitsemaan, neniksi leikkasin salmiakit puolikkaiksi.
12 kpl
TAIKINA:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl luonnonjogurttia
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
KUORRUTUS JA KORISTEET:
3,3 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
mustaa elintarvikeväriä
silmäkakunkoristeita
sokerimassaa
Valmista ensin kuorrutus ja koristeet. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa kulhossa. Yhdistä sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuuston kanssa. Värjää seos mustalla elintarvikevärillä. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen. Laita kuorrutus pursotuspussiin, jossa on halkaisijalta 30 cm pyöreäpäinen tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen ison pursotusaukon, mikäli sinulla ei ole tyllaa. Pursotusjälki on kuitenkin parempi tyllan avulla. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa muffinssien valmistamisen ajan. Muotoile mustasta sokerimassasta kolmiot mörön nenäksi. Muffinssit: Sekoita munat ja sokeri. Lisää margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperisiin muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15-17 min. Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle. Aseta silmät ja nenät kasvoiksi.
➔ Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti