Arvostan eniten ystäviltä saatuja kokkausvinkkejä, joten otin innoissani Mintun lasagnereseptin vastaan ("lopeta nyt helvetti se valmislasagnen väkertäminen") ja päätin kokeilla. Hieman enemmän vaivaa, kenties hieman enemmän rahaa kuin valmispaketin kanssa taiteiluun, mutta huomattavasti enemmän makua!
n. 12 kpl lasagnelevyjä
JAUHELIHAKASTIKE:
2 sipulia
3-5 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
500 g jauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
suolaa
mustapippuria
oreganoa
400 g tomaattimurskaa
VALKOKASTIKE:
5 rkl voita
0,8 dl jauhoja
1 l maitoa
300 g juustoa
suolaa
viherpippuria
PÄÄLLE:
juustoraastetta
Kuullota sipulit ja valkosipuli sekä ruskista jauhelihan kanssa. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua kasaan. Kypsennä voi ja jauhot. Lisää maito sekä juustokastike. Mausta suolalla ja viherpippurilla. Kaada lasagnevuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja niiden päälle levyt. Jatka samoin kunnes vuoka on täynnä. Levitä päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti