Tuoreet, lämpimät sämpylät maistuvat runsaan voi kera.
n. 30 kpl
400 g porkkanoita
6 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
6 dl kaurahiutaleita
n. 12 dl vehnäjauhoja
VOITELUUN:
kananmunaa
Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva n. kahteen desiin jauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se n. 30 osaan, riippuen sämpylöiden koosta. Pyörittele palat sämpylöiksi. Anna niiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 15 min. Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti