lauantai 8. heinäkuuta 2023

Turkinpippuri-kinuski-lakritsikakku

Ostin lähikaupan ilta-alesta aika monta kinuski-lakritsikastiketörppöä ja vasta myöhemmin aloin miettimään että mitähän kaikkea näistä tekis. Leivontablogeja selaillessani törmäsin useampaankin kakkuun, joissa oli käytetty pelkkää lakritsikastiketta, jonka nyt vaihdoin tuohon kinuski-lakritsiversioon. 
 
Harmillisesti turkkareita ei taida enää saada valmiina rouheena, joten namut joutui murskaamaan itse. Koska näin, niin käytin hedelmäturkkaripussia. Jälkiviisaana jättäisin kiilteestä yhden liivatteen pois, ohjeessa alunperin käyttämäni määrä.
 
POHJA:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
 
TÄYTE:
6 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
150 g valkosuklaata
150 g turkinpippurirouhetta
1 dl kinuski-lakristikastiketta
1 rkl lakritsijauhetta
 
KIILLE:
3 dl kinuski-lakritsikastiketta
2 rkl lakritsijauhetta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
 
Pingota halkaisijaltaan 23-24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, tuorejuusto ja sokeri kerman sekaan ja sekoita varoen tasaiseksi. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja turkinpippurirouhe täytteen joukkoon ja pyöräytä varoen sekaisin. Sekoita kinuski-lakritsikastike ja lakristijauhe sekaisin. Lisää kastike täytteen joukkoon ja sekoita. Laita kattilaan tilkka vettä ja kiehauta se. Sulata kiehautettuun veteen kunnolla kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ota pohja pois jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kinuski-lakritsikastike kulhoon, sekoita siihen lakritsijauhe. Kiehauta tilkka vettä ja liota hyvin puristetut liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada kiille varovasti kakun päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku vielä hyytymään useaksi tunniksi, jotta kiille hyytyy. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti