Ostin tosiaan taannoin kaupan ilta-alesta useamman kinuski-lakritsikastikkeen, joista osan käytin turkkarikakkuun ja osan tähän (ja osan söin sellaisenaan suoraan putelista, koska se on HERK-KUA!). Täytyy todeta, että tämä tiikerikakun tuunaaminen kinuski-lakulla oli yliveto! Osan annoin ystävälleni ja hänen isälleen, joka kävi tekemässä minulla sähkömiehen töitä, ja he olivat vetäneet kahvin kanssa kitusiin kaikki. Ei tämä meidänkään kakunpuolikas seuraavaa päivää nähnyt. Tätä pitää tehdä uudestaan mahdollisimman pian.
250 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
RAITA:
2 dl kinuski-lakritsikastiketta
1 rkl lakritsijauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 1½ l rengasvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita raidan lakritsijauhe ja vehnäjauho keskenään ja sekoita kinuski-lakritsikastikkeeseen. Ota taikinasta n. 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kinuski-lakritsiseos. Kaada vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten kinuski-lakritsiraita ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa. Paista kakkua uunin alatasolla n. 50 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti