tiistai 16. toukokuuta 2023

Marabou-suklaapiirakka

Olenkohan jo montakin kertaa maininnut, että meille on tullut lasten kanssa tavaksi leipoa aina viikonloppuisin. Välillä lapset saa suoraan päättää ohjeen, välillä ne antavat raaka-aineet, joiden pohjalta minä sitten valitsen. Tähän mennessä lähes poikkeuksetta kaikki on ollut suklaata, useampaan kertaan suklaan kanssa on toivottu pähkinää. Tätä piirakkaa leivoin yhdessä pojan kanssa ja poika sai lopuksi koristella koko höskän. 

Tämän piirakan pohja on aivan yliveto! Se on samaan aikaan maukas että todella kuohkea. Alkuperäisen ohjeen kommenteissa joku oli maininnut aikovansa tehdä tähän pohjaan mokkapaloja ja sitä on ehdottomasti itsekin jossain välissä kokeiltava. Kuorrutekaan ei ole liian makea kun smetana sopivasti tasapainottaa makeaa suklaata. Se oli oikeastaan aika jännän, erilaisen makuista. Sanomattakin selvää, että söimme nopeaan tahtiin kaiken. 

uunipellillinen

POHJA:
2½ dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
150 g Bulgarian jogurttia
2 kananmunaa

KUORRUTUS:
1 Marabou-suklaalevy
240 g smetanaa

Laita kattilaan vesi, voi, kaakaojauhe ja suola ja sulata ne yhdessä tasaiseksi seokseksi. Jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Lisää niiden joukkoon jäähtynyt seos kattilasta ja lopuksi jogurtti ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min. Tee sillä välin kuorrutus. Sulata suklaa. Lisää smetana suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus piirakkapohjan päälle, kun pohja on ensin jäähtynyt. 
 
+
Koristele halutessasi esim. nonparelleilla tms. 
 

→ Kotikokki/tmk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti