perjantai 19. toukokuuta 2023

Ihanan helppo suklaajuustokakku

Kylläpä aika menee taas nopeasti enkä pysy perässä näiden leipomusteni kanssa (kuvasta huomaa, että keskellä lumista talvea vielä ollaan). 
 
Nuorimmainen täytti maaliskuussa 8 vuotta ja sai ensimmäiset, omat kaverisynttärinsä. Kutsuttuna oli kaikki eppuluokan pojat, joista suurin osa pääsi tulemaan. Poika oli synttäreihinsä ylentyytyväinen ja alkoi samointein suunnitella seuraavan vuoden synttäreitään 😮

Meillä on ollut aina tapana, että oman synttärikakkunsa saa päättää itse. Kaverisynttäreille poika toivoi suklaakakkua. Yksi vieraista oli laktoositon, mutta mielestäni varsinkin suklaan kanssa se on helppo toteuttaa, koska Brunbergin laktoositon maitosuklaa on älyttömän hyvän makuista. Muutama poika väitti ensin, etteivät juustokakkuja syö, mutta niin vaan kakun nähdessään kokeilivat ja palat katosivat lautasilta. Poika taisi itse lopulta syödä jääkaapista loput. 
 
Niin ja lopuksi, tuo ruokaöljyn lisääminen keksimurupohjaan on muuten itselle uusi, mutta todella käyttökelpoinen kikka. Monta kertaa juustokakuissa keksipohja on kovettunut ja leikkaaminen on vaikeaa - ruokaöljy pitää keksipohjan pehmeänä ja helposti leikattavana. Jatkoon! 

n. 12 hlölle

POHJA:
60 g voita
2 rkl ruokaöljyä
200 g digestivekeksiä

TÄYTE:
300 g maitosuklaata
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta

KORISTELUUN:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
esim. nonparelleja, strösseleitä, suklaahippuja

Sulata pohjan voi kattilassa tai mikrossa. Lisää öljy voin joukkoon. Murskaa keksit. Sekoita keksimuru ja rasva keskenään. Voitele n. 24 cm irtopohjavuoan reuna öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria. Laita reuna suoraan tarjoiluastialle. Kaada keksiseos reunan sisään ja painele keksimurska tasaiseksi kerrokseksi tarjoiluastialle. Valmista täyte pilkkomalla suklaa. Mittaa kattilaan 1 dl kermaa ja pilkottu suklaa. Kuumenna miedolla teholla niin, että suklaa sulaa. Varo polttamasta suklaata. Nosta suklaaseos sivuun jäähtymään. Vatkaa loput kermat paksuksi kermavaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi kermavaahto muutamassa erässä täytteen joukkoon. Lusikoi täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin parin tunnin ajaksi tai mielellään yön yli. Poista hyytyneestä kakusta reunus varovasti ja koristele kakku kaakaojauheella ja kermavaahdolla sekä haluamillasi koristeilla. 
 

→ Pullahiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti