sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Paistettu Vihreä kuula-juustokakku

Tämä kakku tuli leivottua reilusti joulun jälkeen, mutta jatketaan joululeivonnaisten päivittämistä nyt tällä, koska työkaveri odottaa ohjetta. 

Tämä kakku tuli leivottua siis työpaikalle joululomalta paluun jälkeen. Veli oli ostanut joulun jälkeisestä alesta Vihreä kuula-marmeladia purkillisen ja mietin aikani mihin sen laitan. Törmäsin tähän reseptiin ja peli oli selvä. 

Marmeladi, kuten Vihreät kuulat muutenkin, on todella makeaa, mitä tasapainottaa hapan juustokakkumassa. Kakku keräsi huikean määrän kehuja ja katosi puolessa työpäivässä. Laskin, että tuo ohjetta odottava työkaveri santsasi kahdesti. 

KEKSIPOHJA:
250 g täytekeksit, esim. Domino
70 g voi tai margariini

TÄYTE:
600 g maustamaton tuorejuusto
120 g smetana
1 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeri
3 kananmunat
1 prk Vihreä kuula marmeladia

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi. Pingota n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille n. 5 cm korkeudelle. Valmista täyte, notkista tuorejuustot vatkaimilla. Vatkaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi munat ja marmeladi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella. Kaada täytteestä 1/3 vuokaan keksipohjan päälle. Lisää lusikalla Vihreä kuula marmeladia nokareina sinne tänne. Kaada jälleen täytteestä 1/3 päälle ja marmeladi nokareina. Lisää loput täytteet ja lusikoi viimeiset marmeladit päälle. Vedä grillitikulla tai hammastikulla kakkuun viivoja, jotta marmeladi sekoittuu marmorimaiseksi. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla n. tunti. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku (oven väliin voit laittaa vaikka puulastan), anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä toinen tunti. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. 
 

→ Saamarin kakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti