Tää on meinannu jäädä syksyltä päivittämättä, mikä olis järkyttävää, koska tää on ehkä PARASTA-OMENAKAKKUA-KOSKAAN! Jos en tajua tehdä tätä ensi syksynä uudestaan, minua saa kumauttaa päähän.
Alkuperäisessä ohjeessa omena oli laitettu raasteena, mutta todettiin, että kakkuun haluttiin vielä enemmän omenan makua ja lisätään seuraavan kerran omena kuutioina. Itse lisäsin omenan pieninä kuutioina, ei olisi haitannut isommatkaan palat eikä omenamäärän lisäys.
POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1½ dl sokeria
1½ dl juoksevaa margariinia
n. 3 dl (150 g) omenapaloja
2 kananmunaa
KUORRUTE:
50 g voisulaa
3 dl tomusokeria
200 g kinuski-tuorejuustoa
PINNALLE:
pähkinärouhetta/mantelirouhetta
Kuori ja paloittele omenat. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen loputkin aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 21-24 cm). Paista 175 asteessa n. 40 min uunin alatasossa. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita sähkövatkaimella joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute omenakakun pinnalle. Maku vain paranee saatuaan levättyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
→ Keittiö koivikon katveessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti